Články se štítkem: nebezpečné potraviny

Ekologické maso ze zkumavky: Časovaná bomba plná chemie

09.04.2021 | Jednou ze snah, jak zároveň skloubit požadavky ochránců přírody na snížení stavu hospodářských zvířat a zatížení životního prostředí, a zároveň poskytnout spotřebitelům stravu živočišného původu, je výroba masa v laboratořích. Obvyklým argumentem proti takovému řešení je příliš vysoká cena takto vyrobených umělých potravin. To je není vše. Zaplatí i každý konzument, ne penězi – zdravím.

Veterináři: Případů nálezů cizorodých látek v mase ubývá

31.03.2021 | Podíl nevyhovujících nálezů cizorodých látek v potravinách živočišného původu loni meziročně klesl o 0,01 procentního bodu na 0,05 procenta, sdělil dnes ČTK mluvčí Státní veterinární správy (SVS) Petr Vorlíček. Veterináři loni provedli skoro 93.000 vyšetření na závadné látky, počet měření tak meziročně vzrostl o 600. Ubylo nálezů u lovné a farmové zvěře i u sladkovodních ryb.

Varování spotřebitelům: Na trhu je další nebezpečný doplněk stravy

26.03.2021 | Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) při kontrole prodeje doplňků stravy na internetu zjistila několik nevyhovujících šarží výrobku Křemelina. Přírodní minerální doplněk obsahoval vysoký obsah hliníku a olova, uvedl dnes v tiskové zprávě mluvčí inspekce Pavel Kopřiva.

Veterináři u Ústí odhalili auto se 70 kg potravin bez dokladů

04.03.2021 | Veterináři spolu s celníky odhalili v okrese Ústí nad Labem vozidlo, které převáželo 70 kilogramů potravin neznámého původu v nevhodných podmínkách. Šlo o mořské plody, ryby, plže, hlavonožce a chlazené masné výrobky.

Varování spotřebitelům. Tyto konzervy raději vraťte zpět prodejci

19.02.2021 | Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) zjistila nepravdivé údaje o obsahu masa u masných konzerv z Polska. Produkt BEST Premium Lunch, v balení 110 gramů, musí prodávající společnost Kaufland stáhnout ze všech svých poboček.

Do Čech si namířilo maso, ryby a léky a bez dokladů

16.02.2021 | Celníci z pražské Ruzyně zadrželi při kontrole zásilky, které obsahovaly masné a rybí výrobky nelegálně dovezené ze států mimo Evropskou unii. Šlo celkem o 957 kilogramů masa, 618 kilogramů ryb a 172 kilogramů rybí omáčky.

Varování spotřebitelům: Tento chléb z Polska rozhodně nejezte!

27.01.2021 | Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) varuje spotřebitele před nebezpečnou šarži toastového chleba. Obsahuje totiž ostré kovové střepiny!!!

Testovací článek

27.05.2019 |

SZPI: Lidl prodával vepřové mleté maso kontaminované salmonelou

09.05.2016 | SZPI důrazně doporučuje všem spotřebitelům, kteří mohou mít uvedenou šarži potraviny ve zmraženém stavu doma, aby ji nekonzumovali

Správa nařídila stáhnout 24 kg sýra, můžou po něm selhat ledviny

04.05.2016 | Nelze také vyloučit, že výrobek - původně v obchodní úpravě na 'půlkola' o váze 600 g - mohl být v některých případech nabízen dál konečným spotřebitelům menšími prodejnami, například formou pultového prodeje.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202405

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.